petak, 15. ožujka 2019.

Gospodin savršeni vs. gospođa savršena

Ovih dana, čitam na raznim web portalima, kreće nova sezona gospodina savršenog. Prošla sezona me iznenadila. Mislio sam kako je to glupo i da to nitko neće gledati emisiju gdje neki lik bira djevojke. A i koje će djevojke doći stavit se na "pijedestal" da ih neki lik bira. Nisam pogledao niti jednu epizodu od početka do kraja, ma... nisam ukupno pogledao Gospodina Savršenog više od 10 minuta, ali čitajući naslove i početke članaka na raznim portalima te slušajući kolege i kolegice na poslu kako komentiraju zaključio sam da je to dosta gledana i zanimljiva emisija.


Taj Gospodin Savršeni, koliko sam ja shvatio bit te emisije, je kao netko skroz "savršen": ima novaca, elegantan je, zgodan, tolerantan, pun razumijevanja, nježan... ma ono, savršen i odabrat će djevojku za sebe (ako je on toliko savršen, nije mogao već prije nekoga naći za zajednički život, baš mu treba
takva medijska promidžba - tu pada u vodi moje stav o njegovoj savršenosti). U emisiju su se javile djevojke da mu osvoje srce i zavedu ga. Koliko sam vidio on je njih birao i "isprobavao" ne birajući sredstva: držali se za ruke, šetali, provodili romantične dane i večere, ljubio se skoro sa svakom djevojkom, a kako sam shvatio s nekima se "potajno" nalazio i vjerojatno spavao s njima (na spavanje ne mislim na noćni san, odmor).


Mi smo svi to gledali (više-manje), divili mu se, stvarno je lik faca čim dolaze djevojke njemu i bacaju mu se u krilo da radi što mu je volja. Pa niti u srednjoškolskim danima kada smo istraživali nove osjećaje, partije i "brijanja" i mjjenjali "ljubavi" kako smo se probudli (naravno, ne svi)  nismo toliko osoba promjenili u tako kratkom vremenu. Stvarno je onda on "savršen" kada već u zrelim godinama to može?


I sad, ne bi to bilo ništa neobično i cijeli ovaj post ne bi imao smisao, što više, zvučao bi s moje strane kao ljubomora na nekog zgodnog lika koji vrti djevojke oko malog prsta i "isprobava" ih koju bi kada "kresnuo" da nije moje pitanje sljedeće: KADA ĆE NAPRAVITI EMISIJU GOSPOĐA SAVRŠENA?

Jel bi svi mi, koji smo gledali Savršenog, isto s takvih čarom i zainteresiranošću gledali Gospođu Savršenu gdje ta gospođa bira mladiće, ljubi se s njima, provodi romantične dane, večeri, noćna kupanja, diranja i štotijasveznam?

Zanima me, jel bi portali pisali o Gospođi isto takvim žarom? Jel bi moji kolege i kolegice s posla komentirali Gospođu kako je lijepa, elegantna i zgodna te kako je "zmotala" kojeg mladića i "potrošila" ga?

Volio bi uskoro saznati što bi se dogodilo u našoj društvenoj zajednici i kako bismo gledali na Gospođu Savršenu, a do tada možemo samo pričekati kako bude birao novi Gospodin Savršeni. Želim mu puno uspjeha u izboru i kada sada on to može, neka svaku dobro isproba da krivo ne izabere. Savjet: radnje ponovi više puta, da se ne zezneš.

E da,  znate kako bi prošla Gospođa Savršena već poslije prve emisije? Kako je i za očekivati od našeg društva, prozvali bi je KURVOM!!

Jel smo tu evoluirali kao društvo i kao osobe? Muškarci mogu birati i oni su face, što ih više propuste kroz "prste" veće su "face", muževniji su, privlačniji su djevojkama, gospođama (nažalost u velikom dijelu je tako), a djevojke ne, jer su tada... a znamo što su u tom slučaju za naše društvo.





Osobno mišljenje urednika ovog bloga je da su se u navedenoj emisiji djevojke prikazale kao "roba" koju netko može da izabere ili odbaci.